zondag 17 april 2011

Pasta met zalm en gorgonzola

Ingredienten (2 personen):
300-400 gram zalm in grote blokken
300 gram spinazie
kookroom
1 ui gesnipperd
1 teentje knoflook fijngesneden
(eventueel een beetje rode peper fijn gesneden)
gorgonzola in blokjes
1 glas witte wijn
200 gram pasta (vlindertjes of andere pasta)

Kook de pasta volgens de verpakking. Doe in een grote hapjespan wat olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook een minuut of 2. Voeg daarna de spinazie toe en laat deze slinken. Doe de spinazie in een zeef en druk het vocht eruit. Doe in de hapjespan nog wat olie en bak de zalm hier heel kort in aan 1 kant, blus af met het glas wijn. Voeg hierna de kookroom en gorgonzola toe en laat de gorgonzola smelten en draai de zalmblokken om. Voeg naar smaak peper en zout toe. Als de kaas is opgelost voeg je de spinazie toe en roer je het goed erdoor en daarna ook de afgegoten pasta.
Eet smakelijk. Mocht je de zalm wat gaarder willen moet je hem iets langer warm laten. Ik hou van een niet te gare zalm.

Geen opmerkingen: