Bol.com

BoekenBoeken

Een verschrikkelijk stoute vol chocolade cake

Ja de vertaling laat de wensen over. De echte naam is a really naughty chocky rocky road cake. Hij is heerlijk en super vullend. Maar zelfs als je niet van chocolade houdt kun je er niet vanaf blijven.

Een verschrikkelijk stoute vol chocolade cake
zonnebloemolie
125 gram zachte roomboter
175 gram kristalsuiker
50 gram mascarpone
5 eieren
165 gram zelfrijzend bakmeel
40 gram cacaopoeder
1 eetlepel bakpoeder
½ theelepel zuiveringszout
50 gram minimarshmallows en 10 gram extra voor decoratie (je kan ook grote in stukken knippen)
60 gram maltesers en 20 gram voor decoratie
60 gram mariabiscuits in stukken gebroken
60 gram witte chocolade druppels en 20 gram extra voor decoratie
2-3 eetlepels melk of water (optioneel)

Glazuur:
200 gram zachte boter
400 gram poedersuiker
3 eetlepels melk
100 gram gesmolten donkere chocolade
60 gram creme fraiche

Ik heb het zelf met 1 taartblik gedaan, maar als je 2 evengrote cakeblikken hebt is dat makkelijker.
Zet de oven op 180 graden. Olie de taartblikken in en beplak met bakpapier. Dit is echt nodig, want doordat de marshmallows gaan smelten laat hij anders zeer moeilijk los.
Klop de boter met de suiker tot een luchtige massa in een keukenmachine. Doe de mascarpone erbij en roer het er kort door. Voeg dan 2 eieren en de helft van het meel toe en klop voor een paar minuten. Voeg dan de laatste eieren, de rest van het meel, het cacaopoeder, het bakpoeder en het zuiveringszout toe en klop nog een aantal minuten tot het goed vermengd is. Spatel nu de marshmallows, maltesers, koekjes en witte chocolade erdoor. Als het deeg te dik is kun je wat melk of water toevoegen.
Verdeel het deeg over de twee bakblikken en bak in de oven voor 25 tot 30 minuten of tot de cake gaar is. De cake moet een beetje verend aanvoelen.
Haal de cake uit de oven en laat hem in het blik helemaal afkoelen. Haal hem daarna uit het bakblik.
Maak het glazuur. Doe de boter in een kom van de keukenmachine en klop goed tot hij zacht en smeuig is. Voeg nu de poedersuiker en de melk toe en mix goed. Voeg nu langzaam de gesmolten chocolade toe. Als dit allemaal goed vermengd is voeg je de creme fraiche toe en meng deze er goed doorheen.
Doe een klodder glazuur op een taartstandaard en leg hier 1 cake op. Doe hier een flinke klodder glazuur op  en verspreid deze. Leg nu de tweede cake erop en doe de rest van het glazuur op de cake smeren aan de boven- en zijkanten. Strooi de maltesers, marshmallows en witte choclade druppels erover.
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)