vrijdag 14 november 2014

Quiche met geitenkaas en spinazie

En weer een heerlijk quiche recept deze is voor de vegetariërs onder ons. Spinazie en geie=tenkaas is altijd lekker.

Quiche met geitenkaas en spinazie
Deeg:
250 gram bloem
150 gram roomboter
5 gram zout
50 gram koud water

Vulling:
200 gram spinazie
100 gram geitenkaas
3 eieren
100 ml room
2 theelepels komijnzaad

Doe de bloem, boter en het zout in een kom en meng dit met je handen of een keukenmachine tot nat zand, voeg dan het water toe en ga door tot zich een bal vormt. Pak deze in in vershoudfolie en maak hem iets plat. Leg 30 minuten te rusten in de koelkast. Verwarm de oven op 2000 graden boven en onderwarmte.
Maak ondertussen de vulling. Was de spinazie. Doe deze in een kookpan met het deksel op de pan en laat slinken. Druk daarna heel goed uit en snij er met een mes doorheen zodat het iets kleinere stukjes worden.
Meng in een andere kom de eieren, geitenkaas in stukjes, komijn en slagroom en kruid goed met peper en zout. Meng hier ook de spinazie nu door.
Vet een muffintray in (ik heb er een met 12 gaten, maar als je er een met 6 hebt, zul je in 2 keer moeten bakken. Je kan hem ook in een grote vorm doen dan zou ik wel het deeg blind voorbakken zie bijvoorbeeld deze quiche)
Voor de grote van muffins. Steek 12 rondjes die in de muffinvormpjes passen uit het deeg. Doe het deeg in de vormpjes en druk netjes aan. Verdeel de vulling erover. Zet de vorm 30 minuten in de oven. Haal ze uit de vorm en laat iets afkoelen.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: