woensdag 5 november 2014

Quiche met ui, tijm en geitenkaas

Raar maar waar. Ik heb de hele tijd zin in Quiche en zo staat er vandaag weer één op het programma. Een heerlijke quiche met rode ui, tijm en geitenkaas.

Quiche met ui, tijm en geitenkaas
Deeg:
250 gram patentbloem
150 gram koude boter
5 gram zout
50 gram koud water

Vulling:
4 rode uien
1 teen knoflook
100 gram geitenkaas
eetlepel verse tijm
250 ml room
5 eieren
100 ml port

Doe de bloem, boter en het zout in een kom en meng dit met je handen of een keukenmachine tot nat zand, voeg dan het water toe en ga door tot zich een bal vormt. Pak deze in in vershoudfolie en maak hem iets plat. Leg 30 minuten te rusten in de koelkast. Verwarm de oven op 180 graden.
Vet de vorm in met wat boter. Rol het deeg uit en leg het in de vorm. Het overhangende deeg gewoon laten hangen. Dit snij je weg voor de vulling erin gaat.  Knip een stuk bakpapier op maat zodat het wel iets oversteekt en leg dit op je deeg. Doe hier een blindbakvulling in bijvoorbeeld rijst of gedroogde bonen of linzen. Zet de vorm 20 minuten in de oven. Haal dan het bakpapier en de blindbakvulling eruit. Doe de vulling terug in een bewaarpot en je kan hem eeuwig blijven gebruiken.
Zet de vorm terug in de oven en bak hem nog 8 minuten.
Tijdens het bakken van je deeg kun je ondertussen de vulling klaar maken.
Snij de uien in halve ringen van 0,5 cm dik. Verwarm wat olijfolie in een pan en bak hierin de uien. Snij de knoflook in dunne plakjes en voeg ze toe aan de ui. Voeg de tijm toe en roer goed door. Schenk de port erbij en laat het geheel zachtjes stoven.
Als alle port is verdampt en de bodem gaar is.. Snij het overtollige deeg weg. Verdeel de vulling over het deeg. Leg de geitenkaas op de ui. Meng de eieren met de room en breng op smaak met zout en peper. Schenk dit over de vulling. Zet de vorm 30 minuten in de oven.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: