Bol.com

BoekenBoeken

Geroosterde pompoensoep

De soep was heerlijk, maar de volgende keer weeg ik eerst de pompoen om te kijken hoe zwaar hij is, want de verhoudingen waren nu niet geheel goed. Het is een recept van Donna Hay uit Fast, Fresh and simple.

Geroosterde pompoensoep
1 flespompoen van 2 kilo
1 ui in de schil
1 teen knoflook in schil
olijfolie
zout
875 ml kippenbouillon
250 ml room
1 eetlepel honing
zuur room voor erbij
(pas de hoeveelheid room en bouillon aan aan de zwaarte van je pompoen)

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snij de pompoen door de helft en haal de zaden eruit. Leg hem op een bakplaat bekleed met bakpapier met de snijkant naar boven, leg in een holte waar de pitten zaten een knoflookteen en leg op de bakplaat ook de ui op. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met grof zout. Zet de bakplaat een uur in de oven.
Schep het vruchtvlees uit de schil en knijp de ui en knoflook uit boven een blender. Voeg 250 ml bouillon toe en blender het vruchtvlees tot een gladde puree. Schenk het in een pan en voeg de rest van de bouillon, room en honing toe en laat het goed warm worden.
Serveer met een klein schepje zure room erop.
Eet smakelijk!

Reacties

Anoniem zei…
Ik heb op deze hoeveelheden 1,7 kilo aan pompoen uit de winkel mee genomen dus de pitjes en schil er nog of trekken

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)