Zonder toetje was het menu in 30 minuten klaar en dan heeft John gekookt en niet ik en het toetje is vrij snel en eenvoudig te maken, dat zal je niet meer dan een paar minuutjes kosten. Voornamelijk veel breek werk. Het was overheerlijk en we hebben genoten van heerlijke sappige kip met een zachte mosterdsaus en door een foutje van mij behoorlijk pittige dauphinoise. Ik had ook gelezen dat je het loof/blad van verse zomerbietjes kunt gebruiken als snijbiet en dat had ik dus ook gedaan, vandaar dat we dit recept aten. Snelle Dauphinois Ingredienten: 1 rode ui gepeld en gehalveerd 1 kilo vastkokende aardappels (Jamie schilt ze niet, wij wel, ze zagen er niet heel mooi uit) 1 bol nootmuskaat 2 tenen knoflook 2 1/4 dl slagroom 4 ansjovisfilets in olie, in kleine stukjes gesneden of gescheurd parmezaanse kaas, geraspt 2 laurierbladeren, klein gescheurd (verse als je die kunt vinden bij de toko) paar takjes verse tijm Verwarm de oven op 220 graden. Zet de schijf voor plakje...
Ik had zin in cake en gelukkig is cake vrij makkelijk te maken. Nu had ik alleen niet zo'n zin in gewone cake. Toen ik in het kruiden kastje keek. Viel mijn oog op de speculaaspoeder. Ik had ook nog een appel over en zodoende werd het dit recept. Op de foto zit er geen bakpoeder door. Dat was ik vergeten, maar wil je een mooie luchtige cake zou ik het er toch door doen. Ik heb de cake gemaakt in een bakvorm van 20 bij 20 cm. Voor een gewone cakevorm zou ik van alles 200 gram nemen en 4 eieren. Speculaascake met appel 150 gram bloem 150 gram suiker 150 gram zachte ongezouten roomboter 3 eieren 1 theelepel bakpoeder 2 theelepels speculaaskruiden 1 appel in plakjes Verwarm de oven op 170 graden. Klop de boter met de suiker luchtig. Meng de bakpoeder door de bloem. Voeg 2 eieren en 2/3 van de bloem toe aan het boter/suiker mengsel en meng dit goed. Voeg dan rest van de bloem en het ei toe en meng weer goed. Meng de speculaaskruiden erdoor. Verdeel het over de bakvorm en ve...
De soep was heerlijk, maar de volgende keer weeg ik eerst de pompoen om te kijken hoe zwaar hij is, want de verhoudingen waren nu niet geheel goed. Het is een recept van Donna Hay uit Fast, Fresh and simple. Geroosterde pompoensoep 1 flespompoen van 2 kilo 1 ui in de schil 1 teen knoflook in schil olijfolie zout 875 ml kippenbouillon 250 ml room 1 eetlepel honing zuur room voor erbij (pas de hoeveelheid room en bouillon aan aan de zwaarte van je pompoen) Verwarm de oven voor op 220 graden. Snij de pompoen door de helft en haal de zaden eruit. Leg hem op een bakplaat bekleed met bakpapier met de snijkant naar boven, leg in een holte waar de pitten zaten een knoflookteen en leg op de bakplaat ook de ui op. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met grof zout. Zet de bakplaat een uur in de oven. Schep het vruchtvlees uit de schil en knijp de ui en knoflook uit boven een blender. Voeg 250 ml bouillon toe en blender het vruchtvlees tot een gladde puree. Schenk het in een pan en...
Reacties