Foodblogswap December: Kip Korma
Currypasta Korma
1 eetlepel komijnzaadjes
55 gram amandelen of cashewnoten
groot blikje tomatenpuree
¼ cup verse koriander fijngehakt
2 teentjes knoflook
1 eetlepel garam masala
3 eetlepels geraspte gember
2 theelepels korianderpoeder
2 theelepels zoet paprikapoeder
2 theelepels geelwortelpoeder
4 eetlepels arachideolie
Doe al deze ingrediƫnten in een blender en blend tot een gladde pasta. Eventueel voor wat meer pit wat chilipoeder toevoegen.
Kip Korma
een dubbele kipfilet of kippendijenvlees, in blokjes
een paprika, geschild en in reepjes
een ui in dunne ringen
een teen knoflook gesnipperd
een blik kokosmelk
2 eetlepels currypasta
Bak de ui en knoflook aan in wat arachideolie op een zacht vuur tot ze zacht en wat bruin worden. Voeg de kip en paprika toe en bak deze mee. Voeg nu de pasta toe en laat deze ook kort meebakken. Voeg de kokosmelk toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Kook ondertussen basmatirijst. Ik doe altijd een cup of kopje rijst met 2 kopjes heet water aan de kook brengen met wat zout. Zodra het kookt de pan op een heel zacht vuur zetten met het deksel op de pan en 10 minuten laten koken.
Breng de curry op smaak met zout en peper.
Eet smakelijk!
Reacties