Amandeltaart met Aardbeienmousse
Amandeltaart met Aardbeienmousse
Mousse:
250 ml gepureerde aardbeien
75 gram suiker
1 hollandse eetlepel bloem
2 eidooiers
250 ml slagroom
aardbeien in plakjes ter garnering
Deeg:
250 gram bloem
30 gram amandelmeel
125 gram boter
90 gram poedersuiker
1ei
snuf zout
Meng de bloem, suiker en amandelmeel voor het deeg. Snij de koude boter in blokjes en meng deze door het bloemmengsel tot het op nat zand lijkt. Meng nu het ei erdoor. Is het deeg net iets te droog maak dan je handen nat met water en kneed het deeg door. Laat minstens 30 minuten rusten.
Meng in een bakje de eidooiers met een klein beetje aardbeienpuree, de bloem en de helft van de suiker. Verwarm in een pan de rest van de aarbeienpuree en de suiker. Als het mengsel goed war begint te worden mengen met het mengseltje van ei, bloem en puree en dan weer terug in de pan en aan de kook brengen. Een paar minuten door laten koken daarna in een met koud water omgespoelde ovenschaal doen, vershoudfolie erover (direct op de aardbeiencreme) en laten afkoelen. Als het goed is afgekoeld kun je de slagroom stijf kloppen en door de creme spatelen tot jij de consistentie mooi en lekker vindt.
Verwarm de oven op 180 graden. Rol het deeg uit en bekleed er een vorm van met een diameter van ca. 25 cm. Bak hem blind in de oven (bladerdeeg in de vorm en hierin bakbonen of rijst) voor 20 - 25 minuten. Haal het bakpapier met blindbakvulling eruit en zet de vorm terug tot de bodem bruin is.
Als de vorm is afgekoeld kun je de mousse erin spatelen en laten opstijven in de koelkast. Verdeel de aardbeitjes erover.
Eet smakelijk!
Reacties