Bol.com

BoekenBoeken

Penne met kaassaus en uitgebakken spekjes

Ook een goed budget gerecht is deze pasta. Hij is makkelijk, je hebt weinig nodig en snel klaar. Ik heb hem toen met wat overgebleven kaas, spekblokjes en lente-ui gemaakt. Maak er een lekkere salade bij voor het gezonde gedeelte of doe er ook nog een hand doperwtje doorheen. Ik vindt pasta sowieso wel budget eten. Met weinig ingrediënten kun je al een zalige en vullende pasta maken.

Penne met kaassaus en uitgebakken spekjes
150 gram spekblokjes
150 gram kaas, maakt niet uit welke soort alles wat je over hebt is hier goed voor.
3 lente-uitjes
200 ml kookroom
200 gram penne of andere korte pasta
olijfolie
peper
zout

Zat een pan water met zout op om de pasta te koken volgens de tijden op het pak. Bak in een droge koekenpan de spekjes uit, mochten ze niet lekker willen bakken voeg een klein scheutje olijfolie toe. Als ze klaar zijn laat je ze uitlekken op wat keukenpapier, verwijder ook het vet uit de pan dat wat overblijft in de pan hoef je niet weg te vegen. Doe lenteuitjes in de koekenpan en bak ze heel kort. Voeg dan kookroom en kaas toe desgewenst geraspt of in blokjes en laat smelten. Voeg de gekookte pasta toe op het laatst meng. Voeg wat peper toe. Verdeel over de borden en strooi de spekjes erover,
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)