Flammkuchen met witlof
Ik had weinig trek om te koken en had erge trek in pizza. Toen kwam er iets voor bij met flammkuchen en besloten dat te maken. De combinatie was zalig en de nieuwe oven doet het fantastisch. Hij heeft een pizza hete lucht stand en wow wat wordt hij daar lekker mee.
Flammkuchen met witlof (2x)
250 gram bloem
2 gram droge gist
5 gram zout
1,5 eetlepel olijfolie
140 ml water
Voor beleg
1 stronk witlof dun gesneden
geraspte kaas
hamblokjes
creme fraiche
Kneed het deeg tot een soepel deeg en laat het 2 uur rijzen.
Verwarm de oven op 240 graden op pizza heteluchtstand (extra onderwarmte). Verdeel het deeg in twee stukken. Rol het eerste stuk uit en besmeer met creme fraiche. Strooit de rest van de heelft van de ingredienten erover en zet 9 minuten in de oven. Serveer en doe dat met de tweede nogmaals.
Eet smakelijk.
Flammkuchen met witlof (2x)
250 gram bloem
2 gram droge gist
5 gram zout
1,5 eetlepel olijfolie
140 ml water
Voor beleg
1 stronk witlof dun gesneden
geraspte kaas
hamblokjes
creme fraiche
Kneed het deeg tot een soepel deeg en laat het 2 uur rijzen.
Verwarm de oven op 240 graden op pizza heteluchtstand (extra onderwarmte). Verdeel het deeg in twee stukken. Rol het eerste stuk uit en besmeer met creme fraiche. Strooit de rest van de heelft van de ingredienten erover en zet 9 minuten in de oven. Serveer en doe dat met de tweede nogmaals.
Eet smakelijk.
Reacties