Bol.com

BoekenBoeken

Chili con carne soep

Soep altijd lekker. Ik probeer altijd wel soep in de vriezer op voorraad te hebben. Ik maak tegenwoordig eens per 2 weken één of twee pannen met soep en deze verdeel ik in eenpersoons porties. Helaas is soep niet zo fotogeniek. Dit is ook een rijkgevulde soep , maar op de foto zie je daar dan niks van.


Chili con carne soep
250 gram chorizo
300 gram kippendijenvlees
4 blikken tomatenblokjes
2 uien
3 wortels
2 selderijstengels
2 blikken maïs
2 blikken kidneybonen
1 volle eetlepel gerookte paprikapoeder
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel kashmir chilipoeder of een halve theelepel cayennepeper
olie
peper en zout
1000 ml kippenbouillon

Snij de chorizo doormidden en daarna in plakjes met een dikte van 4 mm. Verwarm een scheut olie in een soeppan. Bak hierin de chorizo tot hij iets bruin en knapperig begint te worden. Schep de chorizo daarna uit de pan in een bakje en zet weg voor later. Snipper de uien en bak ze in de olie van de chorizo tot ze zacht zijn. Schil de wortels en snij ze daarna in niet te dikke plakjes, doe hetzelfde met de selderij. Voeg na een minuut of 5 beiden toe aan de uien en laat even meebakken. Voeg dan de paprikapoeder, komijnpoeder en chilipoeder toe. Houdt je niet zo van pittig gebruik dan minder. Laat dit ook kort meebakken. Snij ondertussen de kippendijen in stukjes van 1 cm of zoiets. Niet te groot aangezien dat niet erg makkelijk eet. Bak de kip ook even mee. Voeg dan de tomatenblokjes en kippenbouillon toe. Even goed roeren. Doe de kidneybonen en de mais intussen in een vergiet en spoel goed af. Doe ze daarna ook in de pan en vul eventueel aan met wat extra water tot een hoeveelheid en dikte die jij wil. Laat een minuut of 30 doorkoken tot alles gaar is. Breng op smaak met zout en peper Eet smakelijk.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)