Bol.com

BoekenBoeken

Basis romige pastasaus met heel veel groenten

Soms heb je een goede basis nodig die je kan invriezen in porties en als je hem nodig hebt haal je de saus uit de vriezer en eventueel nog wat vis of vlees en kom je op een heerlijke maaltijd zonder al te veel werk. Dat is deze saus. Wij hebben hem deze keer gegeten met garnalen en een schepje monchou, maar gehaktballetjes of kip die je beiden even aanbakt voor toevoegen zullen ook zalig erbij smaken en gewoon zo is ook al heerlijk. En heb je hele moeilijk eters dan pureer je de extra paprika en courgette gewoon mee. Krijgen ze een berg groenten zonder het te beseffen.

Basis romige pastasaus met heel veel groenten
2 uien
2 kleine winterwortels
1 stengel bleekselderij
2 courgettes
2 rode paprika's
1 gele paprika
2 blikken tomatenblokjes

Snij de uien, de wortels, bleekselderij, een courgette en de twee rode paprika's niet al te fijn en fruit ze aan in wat olie tot ze zacht worden. Voeg dan de tomatenblokjes toe en twee blikken water. Laat dit alles een half uur sudderen. Snij ondertussen de gele paprika en de tweede courgette in kleine blokjes en zet apart .Pureer dit daarna met de staafmixer de saus. Als de saus de dikte heeft naar jouw keuze  dan kun je de rest van de groente erin laten garen. Ik moest hem nog iets dunner maken. Daarna weer een half uur laten pruttelen. Nu in porties verdelen.  Als je wil eten dan verwarm je de saus en voegt de proteïnen toe al dan niet aangebakken. Eventueel nog scheutje room of schepje mascarpone. Kook de pasta en klaar.
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Speculaascake met appel

Geroosterde pompoensoep