Foodblogswap: Zalige, maar dan ook echt zalige zuurkoolschotel
Zalige, maar dan ook echt zalige zuurkoolschotel (2 personen)
600 gram kruimige aardappels
50 melk
1 eetlepel boter
snufje nootmuskaat
65 gram spekjes
25 ml slagroom
250 gram rundergehakt
1 kleine ui, fijngesnipperd
snuf paprikapoeder
zout en peper
sap van een halve sinaasappel
½ eetlepel bruine suiker
½ eetlepel chilisaus
1 eetlepel ketjap manis
2 eetlepels ketchup
paneermeel
pakje zuurkool
Bak de spekjes tot ze krokant zijn.
Verwarm de oven op 180 graden.
Kook de aardappels gaar in wat water of net als in het origineel in 250 ml kippenbouillon. Verwarm de melk en boter tot de melk is gesmolten en stamp dit door de afgegoten aardappels. Breng op smaak met nootmuskaat.
Spoel ondertussen de zuurkool af en doe hem in een pan met room, de spekjes en vul aan met water tot het water een 2 cm diep is. Breng aan de kook en laat 15 minuten koken.
Giet de zuurkool af en leg hem in een ingevette ovenschaal. Verdeel het gehakt hierover en verdeel hier weer de aardappelpuree over. Strooi hier wat paneermeel over. Zet de schaal 30 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Foto ziet er minder uit, maar het was echt heerlijk.
Reacties