Bol.com

BoekenBoeken

Curry van varkenswangen


Varkenswangen klinken voor heel veel mensen raar in hun oren, maar dan weet je dus niet wat je mist. Heerlijk botermals vlees wat na lang garen nog lekkerder wordt. En je kan er een heerlijke vindaloo curry mee maken. Pittigheid kun je zelf aanpassen door de hoeveelheid cayennepeper of kashmir peper aan te passen. Wij houden van pit. Ik ga hem ook nog eens in een slowcooker recept maken, maar deze is gewoon in de pan aangezien mijn oven bezet was voor het brood wat ik ook moest bakken. En gewoon lekker een bak indiaas gestoomde basmati rijst erbij en je hoort mij niet klagen. Ik haal zelf het bolletjes bovenaan van het stokje van de kruidnagel en gooi het stokje weg, scheelt veel gezoek naar de kruidnagel later.

Curry van varkenswangen
kruidenpasta:
2 theelepels kashmir chlipeper
5 kruidnagels
1/4 theelepel gemalen steranijs
1/2 theelepel gemalen zwarte peper
1/4 theelepel kaneel
1/2 theelepel komijn
1/4 theelepel gemberpoeder
1/4 theelepel kurkuma
2 eetlepels witte wijn azijn

Overige ingrediƫnten
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 blik tomatenstukjes
1/2 eetlepel suiker
3/4 theelepel zout
500 gram varkenswangen
olie

Maak een kruidenpasta door alle ingrediƫnten daarvan af te wegen en te mengen met de witte wijn azijn.
Snipper de ui en fruit deze aan in wat olie in een stoofpan. De ui mag goudbruin kleuren des te lekkerder wordt de hele curry. Voeg dan de gesnipperde knoflook toe en laat deze ook kort meebakken. Voeg de kruidenpasta toe en laat even mee bakken. Snij de wangen in 4 tot 6 stukken per wang en voeg deze toe aan de pan. Schep even lekker om en laat zachtjes mee bakken. Voeg dan de tomatenstukjes toe. Doe wat water in het bakje van de kruiden om die schoon te spoelen, doe dit over in het blik en voeg eventueel nog wat water toe om schoon te spoelen en voeg toe aan de curry. Voeg zout en suiker toe en laat 2 tot 3 uur stoven tot de wangen heerlijk gaar en zacht zijn, maar wil je hem in de slowcooker doen laat het extra water weg en zet hem 8 uur op low.
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Speculaascake met appel

Geroosterde pompoensoep