woensdag 6 april 2011

Groene kool rolletjes

Benodigdheden:
Groene kool (heel)
250 gram Gehakt
Paprikapoeder
Zout en Peper
Gepelde tomaten
Teentje Knoflook
handvol Broodkruim
1 Ei
Olijfolie

Haal 8 van de buitenste grote bladeren van de groene kool. Zet een pan met gezouten water op.Als het water kookt, doe je voor ongeveer 30 seconden de bladeren in het water, daarna haal je ze eruit en spoelt ze af met koud water. Dep ze af tussen keukenpapier.
Maak het gehakt aan met zout, peper, paprikapoeder, broodkruim en het ei. Verdeel het in 4 porties en maak van elke portie een bal. Leg deze elk op 1 blad en rol het blad er omheen. Leg dit pakketje op een volgend blad en rol deze hier weer omheen en zet het vast met keukentouw of een cocktailprikker. 
Zet een hapjepan op het vuur en doe hierin de olijfolie. Als deze warm is de knoflook en tomaten erbij en laat dit enkele minuten warm worden, als de saus warm is doe je de koolrolletjes erin en laat ze met de deksel op de pan 30 minuten stoven onder af en toe om rollen.

Geen opmerkingen: