donderdag 7 april 2011

Italiaans gesmoorde andijvie met een italiaanse varkensrollade

Andijvie, gewassen hele bladeren
Zongedroogde tomaten in olie, fijngehakt of tomatentapenade
Olijven fijngehakt
Olijfolie

Varkenhaas
Parmaham
Gorgonzola
Olijfolie
Andijvie
Zet een wok  of grote hapjespan op het vuur en doe hier de olijfolie in, als deze warm is, doe je de andijviebladeren erin en laat deze slinken. Als ze geslonken zijn, doe je de olijven en tomaten erbij en laat deze kort meewarmen
Varkensrollade
Snij de varkenshaas zo dat hij wat plat ligt. Leg de varkenshaas tussen 2 velletjes plasticfolie en sla hem nog wat platter. Leg er 2 plakjes parmaham tussen en leg hierop plakjes gorgonzola aan een kant en doe er ook wat peper op (zout is vanwege de parmaham en kaas niet echt nodig). Rol hem hierna op en zet hem vast met keukentouw of cocktailprikkers.Zet een kleine koekenpan op het vuur en braad hierin op matig tot hoog vuur de rollade aan, zet daarna het vuur lager en doe een deksel op de pan om de rollade van binnen gaar te laten worden.
Eet Smakelijk!

Geen opmerkingen: