Bol.com

BoekenBoeken

driedubbele choclade muffins

Ik ben dol op muffins en heb inmiddels heel veel soorten gemaakt van recepten, maar ook zelf geexperimenteerd. Wat ik het lekkerst aan muffins vindt, is dat ze in 20 minuten klaar zijn, dus geen uren in de oven hoeven te bakken.
Deze zijn naar eigen recept en al zeg ik het zelf (en ook anderen) erg lekker.

Driedubbele chocolade muffins
Wat heb je nodig:
225 gram bloem
125 gram basterdsuiker
1 eetlepel bakpoeder of 1 zakje
snuf zout
75 gram boter
1 ei
225 ml melk
2 eetlepels cacaopoeder
75 gram pure chocolade in kleine stukjes gebroken of chips/buttons
75 gram witte chocolade in kleine stukjes gebroken of chips/buttons
(eventueel kan ook 50 gram witte, 50 gram melk en 50 gram pure chocolade, maar dit moet ik nog zelf uitproberen)

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng in 1 kom de bloem, basterdsuiker, bakpoeder, zout en cacaopoeder. Smelt in een pannetje de boter en meng dit in een maatbeker met de melk en het ei en meng dit. Doe dit bij de droge componenten en spatel dit in een paar halen door elkaar, zoals Nigella altijd zegt hoe korter je mengt met muffinbeslag hoe lekkerder de muffins worden. Daarna de helft van de chocoladestukjes er door spatelen. Dit in muffinvormpjes doen en hierna de andere helft van de chocola erover strooien. En ze in de oven schuiven en 20 minuten bakken.
Heerlijk. Eet Smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)