dinsdag 31 mei 2011

Kleverige kippendijen met aardappels en tomaten

Het is een recept uit Jamie's Oliver "Thuit met Jamie" en hij behoort tot mijn favorieten uit dat boek. Ik heb er nog wel een aantal, maar vandaag eten/aten we deze. Weinig werk, want het meeste doet de oven en ik hou van dat soort recepten. Weinig tijd in de keuken, maar wel een heerlijk resultaat.

Kleverige kippendijen met aardappels en tomaten
Wat heb je nodig voor mijn versie:
300 gram miniromaatjes ingeprikt
3 uitgebeende kippendijen met vel in drieen gesneden
400 gram voorgekookte krieltjes (Jamie gebruikt nieuwe aardappelen die hij schoonboent en kookt in gezouten kokend water tot ze gaar zijn)
verse organo
rode wijnazijn
peper, zout en olijfolie

Verwarm de oven op 200 graden. Doe de kip in een kom en wrijf ze rondom in met peper, zout en olijfolie. Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op het vuur waarin de kip netjes naast elkaar kan liggen, maar ook precies past en leg hierin de kip met de velkant naar beneden in en bak ze 10 minuten, hussel ze zo nu en dan om. Haal ze uit de pan met een schuimspaan en doe ze in een ovenvaste schaal of pan. Vijzel ondertussen de oregano met wat zout en doe hier een flinke scheut rode wijnazijn en 4 eetlepels olijfolie en wat peper bij. Doe dit over de kip in de schaal en doe er ook de tomaten en aardappels bij. Zet dit nu in de oven voor 40 minuten en laat het goudbruin worden.
Eet Smakelijk!

Geen opmerkingen: