maandag 25 juli 2011

Gevulde courgetterolletjes en een portobello gegaard in tomatensaus

Als ik weleens die gevulde auberginerolletjes zie, lijkt het me heerlijk, maar dan zonder de aubergine, want daar zijn we hier niet zo dol op. Ik dacht dus laat ik dat eens met courgette doen en zo geschieden. Daarbij nog een portobello. Heerlijk!

Gevulde courgetterolletjes en een portobello gegaard in tomatensaus
2 portobello's, steel ingekort
1 courgette in lange plakken gesneden
1 eetlepel fijngesneden basilicumsteeltjes
2 teentjes knoflook
1 verse rode peper ingeprikt
olijfolie
gorgonzola
2 bolletjes mozzarella
peper en zout
2 blikken gepelde tomaten

In een braadpan een eetlepel olijfolie verwarmen en hierin kort de knoflook, basilicum en peper bakken. Voeg dan de tomaten toe en laat het 30 minuten zachtjes pruttelen. Maak daarna de tomaten stuk en breng de saus op smaak. Gril de courgette in een grilpan. Verwarm de oven voor op 220 graden.
Doe in een braadslee een laag van de tomatensaus. Heb je saus over, niet weggooien, gewoon in een bakje of zakje invriezen en je kunt het heerlijk gebruiken voor op een pizza of met garnalen of met wat tonijn uit blik erdoor heen. Breek de mozzarella in stukken en rol in iedere plak courgette een stuk mozzarella, maar hou 2 stukjes apart. Leg de rolletjes in de saus. Leg op de protobello's een stuk gorgonzola en een stuk mozzarella en leg deze ook in de saus. Zet de braadslee in de oven en na ongeveer 15 tot 20 minuten zijn je protobello's heerlijk en de rest ook. Wij hebben het gegeten met pasta.

Geen opmerkingen: