donderdag 21 juli 2011

saltimbocca

Saltimbocca


Of te wel kalfsschnitzel met parmaham en salie ingerold tot een rollade en een witte wijnsaus.

4 kalfsschnitzels of dunne kalfslapjes
enkele salieblaadjes (ik had er zelf 2 per schnitzel gedaan)
4 plakjes parmaham
1 eetlepel olijfolie
50 gram boter
bloem
peper en zout
een glas witte wijn

Leg op de schnitzels een plakje parmaham en de salie en rol dit op en steek er een cocktailprikker in. Doe wat bloem met peper en zout mengen op een bord en rol hier de rolletjes door.
Verhit in een koekenpan de olie en de helft van de boter. En bak hierin de rolletjes rondom aan tot ze goudbruin zijn. Voeg de wijn toe en laat deze 3 tot 4 minuten inkoken. Leg de rolletjes op een voorverwarmd bord en verwijder als je zin hebt de cocktailprikkers. Voeg nu een paar eetlepels warm/heet water toe en roer de rest van de boter in kleine klontjes door de saus tot hij de juiste dikte heeft. Maak de saus af met peper en zout en lepel hem over de saltimbocca's heen.
Wij hebben er gesmoorde spinazie met wat knoflook erdoor en pasta met pesto erdoor bijgegeten.

Geen opmerkingen: