zondag 24 juli 2011

Vis gegaard in paprikasaus

Op de visafslag hadden we zee duivel gehaald en daar heb ik dit recept dus meegemaakt. Het is een beetje Jamie, een beetje naar iets wat we in Bayonne hebben gegeten en een beetje Judith.

Vis gegaard in paprikasaus


6 rode puntpaprika's
peper en zout
olijfolie
klein scheutje room
1 bol mozzarella
stuk of 7 blaadjes basilicum
2 stukjes witvis bijvoorbeeld zeeduivel en kabeljauw

Ik heb de puntparika's in een braadslee gelegd en deze in een oven op 250 graden geroosterd in ongeveer 25 minuten. Zet de oven terug naar 220 graden. Daarna heb ik ze in een schaal gedaan en afgedekt met plastic en even laten zweten. Na ongeveer 15 minuten heb ik de paprika's ontveld en ontpit en in de blender gedaan en tot een gladde saus geblenderd met een beetje olijfolie, basilicum en room. Misschien een idee om de laatste pitjes eruit te halen is het handig om het nu door een zeef te doen. Doe de saus in een ovenschaal en zet deze in de oven om alvast even op te warmen, dit kan ook in een pan, maar scheelt afwas om het in de ovenschaal te doen. Strooi intussen peper en zout over de filets. Snijdt de mozzarella in plakjes of breek hem in stukken en verdeel de mozzarella over de filets. Haal de schaal weer uit de oven en leg de visfilets erin. Het ligt aan de dikte van de stukken, maar na ongeveer 15 minuten is de vis warm.
Lekker met bijvoorbeeld pasta.

Geen opmerkingen: