donderdag 11 augustus 2011

Chocolademousse

Ik ben echt dol op chocolademousse en ik heb vandaag wat geprobeerd en het resultaat is overheerlijk. Het is een beetje Nigella Lawson met een beetje Judith.

Chocolademousse
100 gram chocolade naar jouw keus (wit, melk of puur)
1½ eetlepel cointreau als je er een kik aan wil geven, anders het sap van een sinaasappel voor de sinaasappelsmaak of water.
2 eieren gesplitst
1 theelepel vanillesuiker
250 ml slagroom

Plaats een schaal boven kokend water en smelt de chocola met de cointreau, sinaasappelsap of water hierin. Als het een gladde massa is geworden haal dan de schaal van het vuur. Klop de eiwitten stijf en in een andere kom de slagroom met de vanillesuiker lobbig. Meng het eigeel door het nog warme chocolademengsel. Meng daarna een lepel eiwit door het mengsel, dit hoeft niet voorzichtig en spatel daarna voorzichtig de eiwitten en daarna de slagroom erdoor met een ijzeren lepel. Doe dit over in glaasjes of bakjes en laat dit 6 uur opstijven in de koelkast.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: