Zonder toetje was het menu in 30 minuten klaar en dan heeft John gekookt en niet ik en het toetje is vrij snel en eenvoudig te maken, dat zal je niet meer dan een paar minuutjes kosten. Voornamelijk veel breek werk. Het was overheerlijk en we hebben genoten van heerlijke sappige kip met een zachte mosterdsaus en door een foutje van mij behoorlijk pittige dauphinoise. Ik had ook gelezen dat je het loof/blad van verse zomerbietjes kunt gebruiken als snijbiet en dat had ik dus ook gedaan, vandaar dat we dit recept aten. Snelle Dauphinois Ingredienten: 1 rode ui gepeld en gehalveerd 1 kilo vastkokende aardappels (Jamie schilt ze niet, wij wel, ze zagen er niet heel mooi uit) 1 bol nootmuskaat 2 tenen knoflook 2 1/4 dl slagroom 4 ansjovisfilets in olie, in kleine stukjes gesneden of gescheurd parmezaanse kaas, geraspt 2 laurierbladeren, klein gescheurd (verse als je die kunt vinden bij de toko) paar takjes verse tijm Verwarm de oven op 220 graden. Zet de schijf voor plakje
De soep was heerlijk, maar de volgende keer weeg ik eerst de pompoen om te kijken hoe zwaar hij is, want de verhoudingen waren nu niet geheel goed. Het is een recept van Donna Hay uit Fast, Fresh and simple. Geroosterde pompoensoep 1 flespompoen van 2 kilo 1 ui in de schil 1 teen knoflook in schil olijfolie zout 875 ml kippenbouillon 250 ml room 1 eetlepel honing zuur room voor erbij (pas de hoeveelheid room en bouillon aan aan de zwaarte van je pompoen) Verwarm de oven voor op 220 graden. Snij de pompoen door de helft en haal de zaden eruit. Leg hem op een bakplaat bekleed met bakpapier met de snijkant naar boven, leg in een holte waar de pitten zaten een knoflookteen en leg op de bakplaat ook de ui op. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met grof zout. Zet de bakplaat een uur in de oven. Schep het vruchtvlees uit de schil en knijp de ui en knoflook uit boven een blender. Voeg 250 ml bouillon toe en blender het vruchtvlees tot een gladde puree. Schenk het in een pan en
Ik zag van de week een post van Mirjam op facebook en die maakte witlofschotel uit de slowcooker met kipfilet, aardappel anders en gekruide krieltjes. Ik heb het op mij genomen om een recept te maken zonder potten aardappel anders en zonder gekruide krieltjes. Dus zout naar eigen smaak en geen toegevoegde suikers en e-nummers. Ik maak hem met langzaam garen in de oven en voorlopig voeg ik dan nog extra vocht toe voor de zekerheid. Ik moest hem dus nog een half uur zonder deksel in de oven laten om iets in te dikken. Bij de slowcooker zou ik de bouillon/water weglaten. Witlof laat natuurlijk ook nog vocht los en de kip meestal ook wel. Wij aten er wat brood bij om mee te dopen. Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker) 4 stronken witlof 125 gram hamreepjes 600 gram aardappels of voorgekookte krieltjes 250 ml crème fraîche 2 uien 1 kilo kippendijenvlees 1 glas witte wijn 1 glas bouillon of water (bij slowcooker weglaten) 1 eetlepel tijm 1 eetlepel gerookt paprikapoeder
Reacties