maandag 19 september 2011

Knoflookgarnalen

Wij zijn dol op vis en als we zin hebben in iets lekkers tussendoor haal ik nog weleens grote garnalen uit de vriezer en maak ik dit snelle gerecht.

Knoflookgarnalen
10 grote rauwe garnalen of gamba's
2 teentjes knoflook
1 el olijfolie
1 rode chilipeper
een flinke scheut witte wijn

Snipper de knoflook fijn en snij ongeveer 2 cm van de chilipeper in dunne plakjes. Hou je van pittig dan neem je een groter stuk, hou je van minder pittig, dan neem je een kleiner stuk. Verhit de olie in een kleine hapjespan en bak hier de garnalen een minuut per kant. Voeg dan de peper en knoflook toe en laat deze 30 seconden meebakken. Voeg dan de wijn toe en laat het nog 1 tot 2 minuten inkoken.
Met wat sla erbij is het een voorgerecht anders een snack.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: