Een warm chocoladetaartje
Ongeveer een taartje als dit heb ik een keer gegeten in Canada en ik was toen al verkocht. Nu zag ik in Nigella haar kookboek "Hoe te eten" dit recept en het lijkt er heel erg op en is echt hemels. En het lekkerste is dat het bijna geen tijd kost.
Een warm chocoladetaartje
125 gram pure chocolade, in grove stukken gebroken
125 gram boter
3 grote eieren
125 gram suiker
25 gram vanillesuiker (de vanille versterkt de chocoladesmaak)
35 gram bloem
boter en bloem om de bakje in te vetten.
Smelt in een kom au bain marie de boter en chocolade. Meng in een andere kom de eieren, suiker, vanillesuiker en bloem. Als de boter en chocola gesmolten zijn meng je dit voorzichtig door het andere mengsel en verdeel je het over 4 bakjes.
Verwarm aan het eind van je hoofdgerecht de oven voor op 200 graden en als hij op temperatuur is bak je de taartjes 10 minuten.
Ik heb ze op een bordje uitgestort, maar je kan ze ook uit het bakje eten. Als het goed is is het midden nog vloeibaar.
Eet smakelijk!
Een warm chocoladetaartje
125 gram pure chocolade, in grove stukken gebroken
125 gram boter
3 grote eieren
125 gram suiker
25 gram vanillesuiker (de vanille versterkt de chocoladesmaak)
35 gram bloem
boter en bloem om de bakje in te vetten.
Smelt in een kom au bain marie de boter en chocolade. Meng in een andere kom de eieren, suiker, vanillesuiker en bloem. Als de boter en chocola gesmolten zijn meng je dit voorzichtig door het andere mengsel en verdeel je het over 4 bakjes.
Verwarm aan het eind van je hoofdgerecht de oven voor op 200 graden en als hij op temperatuur is bak je de taartjes 10 minuten.
Ik heb ze op een bordje uitgestort, maar je kan ze ook uit het bakje eten. Als het goed is is het midden nog vloeibaar.
Eet smakelijk!
Reacties