maandag 5 december 2011

chocolade totaalkoeken met chocoladechips

Dit zijn echt heerlijke koeken. Heel veel chocolade. Vorige week had ik ze mee naar mijn werk en die vonden ze ook erg lekker. Het is een recept van Nigella.

chocolade totaalkoeken met chocoladechips
125 gram pure chocolade met minstens 70% cacaobestanddelen
150 gram bloem
30 gram cacaopoeder
1 theelepel dubbelkoolzure soda of zuiveringszout
1/2 theelepel zout
125 gram zachte boter
75 gram lichtbruine basterdsuiker
50 gram witte suiker
1 theelepel vanille-extract
1 ei, rechtstreeks uit de koelkast
350 gram stukjes chocolade, ik heb hier melk, pure en witte chocoladechips voor gebruikt

Verwarm de oven op 170 graden. Laat de 125 gram hele pure chocolade smelten. Doe de bloem, cacaopoeder, dubbelkoolzure soda en het zout in een kom. Klop in een andere kom de boter en de twee soorten suiker door elkaar. Doe er de gesmolten chocolade bij en roer goed door elkaar. Voeg het ei en het vanille-extract toe en klop het er goed door. Roer er dan de droge ingredienten en de chocoladechips door.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak van het beslag porties met bijvoorbeel een ijsknijper. Leg deze op 6 cm afstand van elkaar, deze afstand heb je echt nodig. Druk ze niet plat. Bak ze 18 minuten en test dan met een sateprikker of cocktailprikker of ze goed zijn. Er mag geen beslag blijven plakken. Ik moet ze meestal 19 minuten bakken.
Laat ze daarna 4 tot 5 minuten op de bakplaat afkoelen waarna je ze naar een rooster kan verplaatsen om verder af te koelen.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: