dinsdag 27 december 2011

Gevulde kipfilet

Gisteren had ik deze kipfilet gemaakt en hij was erg lekker.

Gevulde kipfilet
2 kipfilets
250 gram babyspinazie
50 gram (geiten)roomkaas
4 zongedroogde tomaten in kleine stukjes
een handje zwarte olijven, in kleine stukjes
olijfolie
boter

Maak een zakje in de kipfilet door aan de dikke kant met een mes te steken in het verlengde van de kipfilet.
Doe wat olijfolie in een pan en voeg de spinazie toe en laat hem slinken. Druk de spinazie in een zeef goed uit en snij hem daarna een paar keer met een mes door, zodat hij wat kleiner is. Doe de spinazie, roomkaas, tomaten en de olijven in een kom en meng het goed door. Doe de vulling in de kipfilet en maak hem dicht met een cocktailprikker, Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet aan alle kanten aan. Voeg daarna een klontje boter toe en doe een deksel op de pan en zet het vuur zacht en laat de kipfilet in een 10 minuten zachtjes gaar worden. Draai hem wel regelmatig om. Als hij gaar is dan de prikker(s) eruit halen en serveren. Bijvoorbeeld lekker met pasta met wat gesmoorde groente. Wij hadden het met aardappelgratin en gecarameliseerde witlof en dat was ook lekker, maar geen perfecte smaakcombinatie, daarvoor moet je toch de italiaanse kant op.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: