Bol.com

BoekenBoeken

Tagliatelli met courgette en tomaat

Het recept komt hier vandaan, maar ik heb enkele aanpassingen gedaan. Het was perfect en komt in het rijtje van gerechten die we vaker eten.

Tagliatelli met courgette en tomaat
150 gram tagliatelli
1 courgette
1 teentje knoflook
een blik gepelde tomaten uitgelekt en afgespoeld.
een handje verse basilicum
Olijfolie
25 gram pijnboompitten
een handvol geraspte parmezaanse kaas
75 gram geitenroomkaas
50 gram serranoham in kleinere stukjes gescheurd
peper en zout

Kook de pasta gaar volgens de gebruikaanwijzing op de verpakking. Was de courgette en snij in hele dunne plakjes. Snipper de knoflook. Verhit de olie in een wok en fruit de knoflook aan. Voeg de tomaten en courgette toe en laat dit een minuut of 5 zachtjes stoven. Scheur de blaadjes van de basilicum boven de pan in stukjes en laat ook nog een minuutje mee stoven. Breng op smaak met peper. Rooster intussen in een koekenpan de pijnboompitjes lichtbruin en voeg ze daarna samen met de tagliatelli en de roomkaas toe aan de saus. Roer alles goed door.
Verdeel over 2 borden en verdeel de serranoham en de geraspte kaas erover. Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)