Bol.com

BoekenBoeken

banaan-choco roomijs

We hadden nog een overrijpe banaan en ik bedacht om die voor dit ijs te gebruiken. Nou dat was een zeer goed idee. Het smaakt heerlijk.

banaan-choco roomijs
1 overrijpe banaan, geprakt
125 gram pure chocolade, geschaafd of fijn gehakt
100 gram suiker
300 ml melk
250 ml slagroom
1 vanillestokje
6 eidooiers

Splijt het vanillestokje en schraap het merg eruit en doe dit samen met het stokje in de melk. Breng de melk aan de kook en zodra het aan de kook is, zet je het vuur uit en doe je de deksel op de pan en laat dit een half uur trekken.
Klop de eidooiers met de suiker luchtig in een machine of met de hand. Verwijder het vanillestokje en breng de melk weer aan de kook en schenk deze op het dooiermengsel en klop dit mengsel glad. Doe het terug in de pan en zet het terug op het vuur en blijf verwarmen tot je een creme zo dik hebt dat hij goed aan je spatel blijft hangen.
Doe de chocolade en banaan in een kom en schenk hier de warme creme op. Roer goed en laat de chocolade oplossen. Zet dit in een bak met koud water zodat hij afkoelt.
Haal de ijsmachine uit de vriezer en maak volgens de aanwijzingen van jouw machine ijs. Bij mij was het na 20 minuten heerlijk ijs.
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)