woensdag 4 januari 2012

Zeeuwse bolussen

Zeeuwse bolussen
Voor het deeg:
500 gram bloem
15 gram kristalsuiker
1 ei
10 gram zout
50 gram verse gist/16 gram droge gist
215 ml water
50 ml melk
25 gram roomboter
Voor het suikermengsel:
250 gram donkere basterdsuiker
4 eetlepels kaneel

Meng de ingredienten voor het deeg door elkaar op de boter na en kneed dit ongeveer 6 minuten, Voeg dan de boter toe en kneed dit ook nog 4 minuten. Verdeel het deeg in 10 porties, rol dit tot een bal en laat dit 20 minuten rusten. 

Verwarm de oven op 225 graden celsius. 

Rol van elk van de bollen een streng van van ongeveer 30 cm en bestrijk deze met wat water. Maak een mengsel va de suiker met kaneel en rol hier de streng door. Maak dan een bolus van deze streng door de streng 2 keer om je hand te draaien en het uiteinde weg te stoppen.

Laat deze 5 minuten rijzen. Zet deze daarna 8 minuten in de oven. Als ze klaar zijn ze gelijk op zijn kop op een rek leggen om af te laten koelen. Heerlijk met roomboter.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: