woensdag 28 maart 2012

Pasta met courgette en zalm in een citroenroomsaus

Ik heb dit recept een beetje aangepast. Wij hadden dit recept al een keer gegeten, maar ik miste er groente in, dus ik heb er courgette aan toegevoegd.

Pasta met courgette en zalm in een citroenroomsaus
Rasp en sap van 1 citroen
250 ml slagroom
300 gram zalm
1 courgette in dunne reepjes
1 eetlepel bloem
1 teentje knoflook fijn gesnipperd
klontje boter
olijfolie
150 gram pasta

Verwarm in een koekenpan de olijfolie en bak hierin de zalm aan beide kanten bruin. Leg hem op een bord en breek hem in stukken als hij iets is afgekoeld.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing al dente.
Doe de courgette nu in dezelfde koekenpan en bak deze op zacht vuur gaar.
Smelt in een koekenpan, hapjespan of wok de boter. Voeg het citroensap, rasp en knoflook toe en laat dit 1-2 minuten zachtjes bakken. Voeg dan de bloem toe en bak dit 2-3 minuten. Voeg dan de slagroom toe en roer goed, zodat alle klontjes weg zijn. Voeg dan de zalm en courgette toe en breng op smaak met zout en veel peper. Roer de pasta erdoorheen.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: