Bol.com

BoekenBoeken

worstenbroodjes

Ik ben dol op worstenbroodjes en heb er wat gemaakt. Ze zijn heerlijk.

worstenbroodjes (25 stuks)
voor het deeg:
500 gram bloem
¼ theelepel zout
140 gram boter
20 gram basterdsuiker
26 gram verse gist
250 ml melk

voor de vulling:
900 gram half om half gehakt
1 beschuit
1 ei
zout
peper
nootmuskaat

verder nog 1 ei om het deeg mee te bestrijken.

Doe de bloem in de kom van de mixer en voeg de rest van de ingredienten toe en laat dit mengen. Kneed goed. en laat een uur rijzen onder plasticfolie. Maak daarna bolletjes van 40 gram en leg deze op een bakplaat en dek af met plasticfolie en laat het deeg 10 minuten rusten.
Meng het gehakt met de rest van de ingredienten en kruid naar smaak. Maak hier worstjes van van 40 gram.
Rol nu ieder bolletje deeg uit tot een ovaal en leg hier het worstje op. Bestrijk 1 lange zijde met ei. Vouw de korte zijden naar binnen en rol hem nu op naar de lange zijde die besmeerd is. Knijp de naad voorzichtig dicht en leg hem op de naad op de bakplaat.
Laat ze 20 minuten rijzen en zet de oven op 200 graden. Bestrijk ieder broodje met ei en bak de broodjes 20 minuten
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)