zondag 22 juli 2012

salade met kip en rucola

Ik had het idee hiervan opgedaan in Italie en er een eigen variant opgemaakt.

salade met kip en rucola
een zakje rucola
ongeveer 16 cherrytomaatjes of mini-romatomaatjes, gehalveerd
2 eetlepels balsamicoazijn
3 eetlepels olijfolie
1 teen knoflook fijngehakt
zout en peper
1 dubbele kipfilet

Snij de kipfilets los van elkaar en snij ze door midden, zodat je 4 dunne plakken krijgt. Wrijf peper en zout over de kipfilets. Verwarm 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak hier de kipfilets 2 minuten per kant in. Dresseer intussen op 2 borden de rucola en tomaten. Haal de kipfilet ui de pan en doe de knoflook, rest van de olie en de balsamicoazijn erbij en laat het warm worden. Verdeel de dressing over beiden borden en snij de kipfilet in dunne plakjes en verdeel deze ook over de sla.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: