zaterdag 28 juli 2012

Tiramisu-ijs

Wat kan ik erover zeggen. Eigenlijk alleen maar dat het zo lekker is dat je er het bakje van gaat uit likken. Heerlijk zacht en romig en echt een tirmisu smaak met stukjes lange vinger en chocoladeschaafsel erin. Echt iets voor Tiramisu fans.

Tiramisu-ijs
500 gram mascarpone (liefst biologische i.v.m. de dikte)
2 dl melk
3 eidooiers
1 ei
100 gram suiker
espresso
amaretto of marsala
8 lange vingers (liefst de italiaanse)
chocoladeschaafsel

Verwarm de melk in een pan en smelt hierin de mascarpone, blijf roeren. Klop ondertussen het ei, de dooiers en de suiker romig. Als het mascarponemengsel aan de kook is. Voeg je dit aan de eieren toe terwijl je blijft roeren of kloppen. Breng het mengsel op tiramisu smaak met de amaretto en espresso. Niet te veel espresso toevoegen anders krijg je mokka-ijs en ook niet te veel alcohol anders stijft je ijs niet op.
Zet het koud weg in een bak met koud water tot het genoeg is afgekoeld om in de koelkast te kunnen zetten. Laat het goed afkoelen.
Zet een bak waar je het ijs wil in doen om te bewaren vast in de vriezer.
Draai in de ijsmachine ijs van het mengsel. Verkruimel ondertussen de lange vingers. Ik heb het chocoladeschaafsel van een chocoladereep gemaakt. Als het ijs klaar is doe je het in de bak die je in de vriezer hebt gezet en roer je er de lange vingers en het chocoladeschaafsel erdoor.
Zet in de vriezer en als het goed opgestijfd is zul je genieten van dit heerlijke ijs.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: