woensdag 18 juli 2012

tiramisu met aardbeien

Toen we in Frankrijk waren heb ik dit gegeten en het was zo lekker dat John en ik het hebben geprobeerd te maken en dat is goed gelukt.

tiramisu met aardbeien
500 gram mascarpone (het liefst biologische, want die is dikker en lekkerder)
250 ml slagroom
4 eidooiers
75 gram witte basterdsuiker
4 kopjes espresso, afgekoeld
4 eetlepels marsala
250 gram lange vingers (het liefst de italiaanse)
500 gram aardbeien in plakjes

Klop de slagroom lobbig met een eetlepel suiker. Klop de eidooiers tot ze licht van kleur zijn met de rest van de suiker. Meng beide mengsels door elkaar. Meng de espresso met de marsala en doop hierin een voor een de helft van de lange vingers en leg ze in een grote ovenschaal. Doe hier een laag van de helft van de aardbeien overheen. Dek af met de helft van het mascarponemengsel.
Doop nu de rest van de lange vingers een voor een in het koffiemengsel en maak een volgende laag, gevolgd door de rest van de aardbeien en de rest van het mascarponemengsel.
Laat de tiramisu minstens 8 uur opstijven in de koelkast, dat maakt het nog lekkerder.
Bij serveren er cacaopoeder eroverheen strooien.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: