zondag 22 juli 2012

tiramisu met chocolade


Ik ben dol op tiramisu en probeer op het moment meerdere varianten uit.

tiramisu met chocolade
500 gram mascarpone (het liefst biologische, want die is dikker en lekkerder)
250 ml slagroom
4 eidooiers
75 gram witte basterdsuiker (1/3 cup)
4 kopjes espresso, afgekoeld
4 eetlepels marsala (1/4 cup)
250 gram lange vingers (het liefst de italiaanse)
100 gram pure chocolade gesmolten

Klop de slagroom lobbig met een eetlepel suiker. Klop de eidooiers tot ze licht van kleur zijn met de rest van de suiker. Meng beide mengsels door elkaar. Meng de espresso met de marsala en doop hierin een voor een de helft van de lange vingers en leg ze in een grote ovenschaal. Smeer hier de gesmolten chocolade over. Dek af met de helft van het mascarponemengsel.
Doop nu de rest van de lange vingers een voor een in het koffiemengsel en maak een volgende laag en verdeel hier de rest van het mascarponemengsel over.
Laat de tiramisu minstens 8 uur opstijven in de koelkast, dat maakt het nog lekkerder.
Bij serveren er cacaopoeder overheen strooien.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: