Bol.com

BoekenBoeken

canelloni met spinazie en ricotta

Dit is een makkelijke en snel gerecht. En erg lekker. Dit is een hoofdgerecht voor 2 personen en een voorgerecht voor 4 personen.

canelloni met spinazie en ricotta
Voor de tomatensaus:
2 blikken gepelde tomaten
1 rode peper ingeprikt
een half blikje ansjovis
knoflookteentje, gesnipperd
basilicum, steeltjes fijngehakt en blaadjes apart
olijfolie
Voor de cannelloni:
12 canelloni buisjes
600 gram spinazie (wilde is het lekkerst)
250 gram ricotta
half blikje ansjovis
teentje knoflook gesnipperd
peper
mozzarella
parmezaanse kaas

verwarm de oven op 170 graden.
saus:
Verwarm de olijfolie in een braadpan en voeg de peper, ansjovis, knoflook en basilicumsteeltjes toe. Fruit dit een minuut aan. Voeg de tomaten toe en laat dit zachtjes een half uur pruttelen. Doe alles in een blender en voeg de basilicumblaadjes toe. En blend het tot een saus. Verdeel de saus over de bodem van een ovenschaal.

cannelloni
Verwarm in een grote pan de olijfolie en bak hierin de de ansjovis met de knoflook. Als de ansjovis is opgelost voeg je de spinazie toe en deze bak je mee tot hij is geslonken. Doe hem nu in een zeef en druk het vocht erui. Leg hem op een plank en snij er met een mes doorheen, zodat de blaadjes niet te groot zijn. Dit werkt beter met de vulling erin doen.
Meng dit mengsel met de ricotta en wat peper. Doe het over in een spuitzak en spuit in alle cannelloni buisjes een beetje van het mengsel en leg ze op de tomatensaus. 
Verdeel de mozzarella erover en rasp er verse parmezaan over tot alles bedekt is. Bak alles 40 minuten in de oven. Serveer eventueel met rucola en cherrytomaatjes.
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)