dinsdag 6 november 2012

Bucatini alla Carbonara

De makkelijkste pastasaus die er bestaat althans in mijn mening, maar heerlijk.

Bucatini alla Carbonara
125 gram spekreepjes of pancetta
2 eetlepels olijfolie
15 gram boter
2 eieren
2 eetlepels parmezaanse kaas
een handje vol erwten uit de diepvries
250 gram bucatini
zout en peper

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
Verhit de olie en boter in een koekenpan en bak hierin de spekreepjes 5 minuten. Neem de pan van het vuur.
Klop in een kom de eieren los met de helft van de kaas, de erwten en flink zwarte peper.
Giet de pasta af en doe hem terug in de pan. Voeg de spekjes en het eimengsel toe en schep de pasta 30 seconden om en om. Breng de pasta op smaak met peper en zout en strooi er de resterende kaas over.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: