maandag 5 november 2012

Pasta met grote garnalen, chinese kool en geroosterde paprikasaus

Het recept komt van 24kitchen en is echt heerlijk. Wij eten dit gerecht regelmatig, dit komt ook doordat er regelmatig chinese kool in de groentetas zit en ik eigenlijk verder weinig lekkere recepten ermee heb.

Pasta met grote garnalen, chinese kool en geroosterde paprikasaus
300 gram rode paprika's
150 gram spaghetti
arachideolie
1 kleine ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 gele of oranje paprika, in fijne blokjes
een halve chinese kool, in dunne reepjes
½ theelepel paprikapoeder (gerookt is het lekkerst)
250 gram rauwe gamba's of rauwe grote garnalen
zout en peper

Zet de oven op 200 graden. Leg de paprika's in een braadslee of op een bakplaat en besprenkel ze licht met olie. Zet ze 20 minuten in de oven en draai ze dan om, als het goed is zijn er aan de ene kant blaren op de paprika ontstaan. Haal ze uit de oven als ze helemaal geblaard en hier en daar zwart zien. Doe ze in een diepvrieszak en laat ze hierin afkoelen en zweten. Als ze genoeg afgekoeld zijn kun je de vellen eraf halen en de pitjes en steel verwijderen. Doe ze in een blender of keukenmachine of staafmixer en maal ze tot een saus.
Doe de saus in een grote koekenpan en laat warm worden. Breng op smaak met peper en zout.
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
Verwarm een wok en doe er een scheutje olie in. Bak hierin de ui, knoflook en chinese kool met de paprikapoeder. Als de kool geslonken is voeg je het toe aan de saus.
Doe opnieuw een scheutje olie in de wok en bak de garnalen hier 2 minuten in. Roer de spaghetti door de saus en verdeel over 2 borden. Verdeel hier de garnalen over.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: