maandag 5 november 2012

Runderstoof a la Jamie

Een heerlijke runderstoofschotel van Jamie. Lekker makkelijk, want hij wordt gaar in de oven en je hebt er geen omkijken naar.

Runderstoof a la Jamie
olijfolie
klont boter
1 ui, gepeld en grof gesnipperd
handvol verse salieblaadjes
800 gram riblappen in stukken van 5 cm.
bloem
zout en peper
2 pastinaken geschild en in de lengte in vieren
4 wortelen geschild en in de lengte door midden
½ flespompoen, zaadjes verwijderd en in blokjes gesneden.
500 gram kleine aardappeltjes
2 eetlepels tomatenpuree
½ fles rode wijn
3 dl runder of groentebouillon
geraspte schil van 1 citroen
handvol verse rozemarijn, alleen de naaldjes
1 teen knoflook, fijngesnipperd

Verwarm de oven op 160 graden. Doe een scheutje olijfolie en een klont boter in een grote braadpan. Bak hierin de ui en salie 3 tot 4 minuten. Haal de stukken vlees door een mengsel van bloem, zout en peper en doe ze met alle groente, aardappelen, tomatenpuree, wijn en bouillon in de pan. Roer er royaal zwarte peper uit de molen en een klein beetje zout door. Laat aan de kook komen, leg de deksel op de pan en zet alles in de oven tot het vlees gaar is. Dit duurt ongeveer 3 tot 4 uur. Check het vlees door erop te drukken, als het uit elkaar valt is het gaar. Zet de oven als het gaar is op 110 graden en laat in de oven staan.
Meng de citroenschil, rozemarij en knoflook en als je hebt opgeschept strooi je een beetje van dit mengsel erover. Soms is het erg dik dan doe ik er een beetje water bij om hem iets te verdunnen.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: