maandag 31 december 2012

Bananen-choco taart

De tweede versie. Ik heb hierbij de slagroom niet netjes gespoten en afgewerkt met cacaopoeder.
Ik heb deze taart voor het eerst voor mijn broer gemaakt en later ook nog een keer via thuisafgehaald verkocht. Hij is heerlijk en mocht je niet zo van pure chocolade houden, je kan ook melkchocolade gebruiken. Ik heb hem een beetje op een bananensplit gebaseerd, maar het vanilleijs is nu vanilleroom

Bananen-choco taart
2-3 rijpe bananen
250 gram pure chocolade
500 ml slagroom
300 gram bloem
200 gram boter
100 gram suiker en twee theelepels suiker
1 ei
blindbakvulling
een vanillestokje
eventueel cacaopoeder of garneerchocolaatjes voor afwerking

Kook 250 ml slagroom, zet hem van het vuur en doe de chocolade erin en laat smelten.
Verwarm de oven op 180 graden celsius
Meng de bloem, suiker, boter en ei en kneed het tot een deeg. Laat het een half uurtje opstijven en rol het tot  3 mm uit en bekleed een taartvorm van 18 cm en werk netjes af. Je houdt deeg over en kan dit inpakken in plasticfolie en invriezen. Prik kleine gaatjes in de bodem. Doe er bakpapier in en doe er de blindbakvulling in en bak het 15 minuten, haal dan het bakpapier en de vulling eruit en bak nog ongeveer 10 minuten tot hij bruin en knapperig is.
Schenk de chocolade in de bodem en laat opstijven in de koelkast. Snijdt de bananen in plakjes van ongeveer 0,5 cm en verdeel deze over de taartbodem. Klop slagroom met vanille en 2 theelepels slagroom stijf en verdeel over de bodem. Bestrooi met cacaopoeder of garneer met garneerchocolaatjes of bijvoorbeeld caramelbrokjes.
Eet smakelijk!

Eerst versie. Slagroom netjes gespoten en afgewerkt met garneerchocolaatjes.

Geen opmerkingen: