woensdag 2 januari 2013

Gehaktballetjes gevuld met mozzarella in tomatensaus uit de oven

Deze aten we met oud en nieuw als hapje. Ik heb minipannetjes en per persoon maakte ik een pannetje klaar. Ook lekker met pasta of rijst om een hoofdmaaltijd te maken.

Gehaktballetjes gevuld met mozzarella in tomatensaus uit de oven
400 gram half-om-half gehakt (rund kan ook)
1 ei
parneermeel
1 sjalot, fijngehakt
1 teen knoflook, fijngehakt
2 blikken gepelde tomaten
1 bol mozzarella
2 ansjovisfilets
basilicum
olijfolie
peper en zout
parmezaanse kaas
een rode peper ingeprikt

Kruid het gehakt met peper en zout en meng er een eitje door en zoveel paneermeel tot het een goede consistentie heeft. Snijdt de mozzarella in blokjes. Pak een stuk gehakt maak dit plat en leg er een stuk mozzarella op. Vorm het gehakt om de mozzarella en voeg eventueel nog wat gehakt toe tot je een mooie bal hebt, ter grootte van een grote golfbal. Doe dit ook met de rest van het gehakt.
Braad de ballen aan in wat olijfolie tot ze aan alle kanten bruin zien. Verwarm ondertussen in een andere pan wat olijfolie en fruit hierin de sjalot, steeltjes van de basilicum, knoflook, ansjovisfilets en de rode peper in aan. Voeg de tomaten toe en maak ze stuk met de lepel. Laat dit zachtjes sudderen. Voeg de gehaktballen toe en laat die mee sudderen.
Doe tomatensaus in een ovenschaal of minipannetje en leg er de gehaktballen in. Doe op iedere bal een stuk mozzarella en een blaadje basilicum en strooi er wat parmezaanse kaas over. Zet de schaal 10 minuten in een oven van 200 graden tot de kaas gesmolten is.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: