zaterdag 12 januari 2013

Kipshoarma

Ik vindt shoarma heerlijk, maar van kipaltijd erg droog. Daarom heb ik geexperimenteerd met vlees van de poten en dit blijft lekker mals en sappig en heeft ook nog eens veel meer smaak. Ik heb ook de shoarmakruiden zelf gemaakt. We aten er voor de afwisseling Turks brood bij.

Kipshoarma
500 gram ontvelde en ontbeende kippendijen/bouten
1 theelepel peper
1 theelepel komijnpoeder
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel (gerookt) paprikapoeder
1 theelepel gemberpoeder
1 theelepel kaneelpoeder
1 theelepel kurkuma
1 theelepel  knoflookpoeder
1 theelepel zout
olijfolie

Saus:
mayonaise
knoflook
rode ui

Snij de kip in reepjes. Meng de kruiden met de olijfolie tot je een smeuige smeersel hebt. Doe de kip erbij en meng deze erdoor. Het kan zijn dat je wat extra olijfolie moet toevoegen. Laat dit een uur marineren of langer.
Verhit een wok op hoog vuur en bak hierin de kip gaar.
Maak een sausje van fijngehakte knoflook en rode ui en mayonaise.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: