Bol.com

BoekenBoeken

Mosselen in tomatensaus en gegratineerd

Nog een hapje voor oudjaarsavond. Het was erg smakelijk.

Mosselen in tomatensaus en gegratineerd
1 kilo mosselen
1 sjalot in dunne halve ringetjes
1 sjalot fijngesnipperd
1 teentje knoflook in dunne plakjes
1 teentje knoflook fijngehakt
2 blikken gepelde garnalen
1 rode peper ingeprikt
basilicum
gruyere
peper en zout
olijfolie

Verwarm in een pan wat olijfolie en fruit hierin de gesnipperde sjalot, steeltjes van de basilicum, gesnipperde knoflook, ansjovisfilets en de rode peper in aan. Voeg de tomaten toe en maak ze stuk met de lepel. Laat dit zachtjes sudderen.
Kook de mosselen in een grote pan met wat witte wijn of water tot ze allemaal open zijn. Giet ze af en haal de mosselen uit de schelp zodra ze wat zijn afgekoeld.
Doe wat saus in 4 pannetjes. Verdeel de mosselen erover en strooi er de ringetjes sjalot en plakjes knoflook en gruyere over.
Zet de pannetjes 7 minuten in een oven van 200 graden.
Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts van deze blog

Mosterdkip met groenten en snelle dauphinoise van Jamie

Geroosterde pompoensoep

Kip, aardappel en witlof stoofpotje (kan ook in slowcooker)