Mosselen in tomatensaus en gegratineerd
Nog een hapje voor oudjaarsavond. Het was erg smakelijk.
Mosselen in tomatensaus en gegratineerd
1 kilo mosselen
1 sjalot in dunne halve ringetjes
1 sjalot fijngesnipperd
1 teentje knoflook in dunne plakjes
1 teentje knoflook fijngehakt
2 blikken gepelde garnalen
1 rode peper ingeprikt
basilicum
gruyere
peper en zout
olijfolie
Verwarm in een pan wat olijfolie en fruit hierin de gesnipperde sjalot, steeltjes van de basilicum, gesnipperde knoflook, ansjovisfilets en de rode peper in aan. Voeg de tomaten toe en maak ze stuk met de lepel. Laat dit zachtjes sudderen.
Kook de mosselen in een grote pan met wat witte wijn of water tot ze allemaal open zijn. Giet ze af en haal de mosselen uit de schelp zodra ze wat zijn afgekoeld.
Doe wat saus in 4 pannetjes. Verdeel de mosselen erover en strooi er de ringetjes sjalot en plakjes knoflook en gruyere over.
Zet de pannetjes 7 minuten in een oven van 200 graden.
Eet smakelijk!
Mosselen in tomatensaus en gegratineerd
1 kilo mosselen
1 sjalot in dunne halve ringetjes
1 sjalot fijngesnipperd
1 teentje knoflook in dunne plakjes
1 teentje knoflook fijngehakt
2 blikken gepelde garnalen
1 rode peper ingeprikt
basilicum
gruyere
peper en zout
olijfolie
Verwarm in een pan wat olijfolie en fruit hierin de gesnipperde sjalot, steeltjes van de basilicum, gesnipperde knoflook, ansjovisfilets en de rode peper in aan. Voeg de tomaten toe en maak ze stuk met de lepel. Laat dit zachtjes sudderen.
Kook de mosselen in een grote pan met wat witte wijn of water tot ze allemaal open zijn. Giet ze af en haal de mosselen uit de schelp zodra ze wat zijn afgekoeld.
Doe wat saus in 4 pannetjes. Verdeel de mosselen erover en strooi er de ringetjes sjalot en plakjes knoflook en gruyere over.
Zet de pannetjes 7 minuten in een oven van 200 graden.
Eet smakelijk!
Reacties