donderdag 3 januari 2013

Spinazierollade gevuld met tomaten, rucola en roomkaas

Een hapje voor oud en nieuw. Ik heb het oorspronkelijke recept van Lorraine Pascale aangepast en ik ben erg blij met de aanpassingen.

Spinazierollade gevuld met tomaten, rucola en roomkaas
300 gram baby spinazie of wilde
100 gram gedroogde tomaten op olie, uitgelekt en fijngehakt
5 eieren, gesplitst
100 gram parmezaanse kaas plus extra ter garnering
60 gram rucola
een bakje philadelphia
handvol pijnboompitten, geroosterd
klontje boter
snufje nootmuskaat

Verwarm de oven voor op 180 graden celsius. Smelt de boter in een grote pan en slink hierin de spinazie. Doe de Spinazie in een zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit. Doe de spinazie in een blender of keukenmachine en blend hem fijn. Voeg de eidooiers toe en de parmezaanse kaas en blend deze er ook door en tevens peper, zout en nootmuskaat. Sla de eiwitten stijf en meng deze voorzichtig door het spinaziemengsel. Bekleed een bakblik van 23x32 cm met bakpapier en spatel hier het mengsel op en smeer het uit tot een egale laag. Zet het bakblik 10-15 minuten in de oven tot het eimengsel net overal droog is. Haal het bakblik uit de oven en laat 5-10 minuten afkoelen op het bakblik.
Leg een stuk bakpapier op je aanrecht en bestrooi dit met wat parmezaanse kaas en keer de rollade hierop om. Haal voorzichtig het bakpapier van de onderkant af. Mix de roomkaas, pijnboompitten en tomaatjes door elkaar en smeer dit op de rollade. Verdeel hierover de rucola en rol de rollade op.
Snijdt in plakken.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: