maandag 18 februari 2013

Chili con carne met mais


Een heerlijke chili, maar met wat aanvullingen op deze chili. Recepten pas je toch aan in de loop van de jaren doordat je andere ingredienten leert kennen.

Chili con carne
250 gram rundergehakt
1 rode punt paprika in blokjes
1 blik kerstomaten/pomodorini
½-1 theelepel cayennepeper
1 theelepel gerookt paprikapoeder
een glas droge witte wijn
1 klein blikje tomatenpuree
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 blik kidneybonen, afgespoeld
1 blik mais
olijfolie
zout

Zet een braadpan op het vuur en verwarm wat olijfolie. Fruit hierin de ui en knoflook aan. Voeg het gehakt toe en bak dit ook mee. Voeg paprika, tomatenpuree, cayennepeper en paprikapoeder toe. Bak dit alles een minuut of 2 mee. Blus af met de witte wijn. Voeg de bonen, mais en de tomaten toe en laat dit 20 minuten zachtjes sudderen.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: