dinsdag 12 februari 2013

Lasagne met kip en spinazie

Ik zag dit recept een paar weken terug en vond dat ik dit moest maken. Zo lekker klonk het en dat was het ook. Zeker voor herhaling vatbaar en gelukkig hebben we nog 2 porties in de vriezer. Ik heb wel wat veranderingen aangebracht. Zeker heb ik de hoeveelheid zout aangepast, want met zout en bouillon werd het wel erg zout.

Lasagne met kip en spinazie
600 gram spinazie
lasagnebladen
½ cup boter
1 ui fijngesnipperd
1 teen knoflook fijngesnipperd
½ cup bloem
2 cups/500 ml kippenbouillon
1½ cup melk
2 bollen mozzarella in stukken gescheurd
2 cups gruyere, geraspt
1 cup parmezaanse kaas geraspt + ¼ cup voor afwerking
1 theelepel oregano
½ theelepel peper
2 cups ricotta
2 kipfilets (kan ook gegrilde kip nemen en die in plakjes snijden)

Verwarm de oven op 180 graden.
Breng de bouillon aan de kook en doe de kipfilet erin. Laat deze in 15 minuten gaar worden. Haal de kipfilet eruit en snij deze in blokjes of plakjes. Meng de kipfilet met de ricotta.
Smelt de boter in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de bloem toe en laat dit even mee bakken. Voeg nu de bouillon en melk toe en maak er een mooie dikke saus van. Voeg de gruyere en een halve kop parmezaanse kaas, de oregano en peper toe. Proef of er nog zout bij moet. In het origineel staat een theelepel, maar dat is echt te veel.
Slink de spinazie in een wok of hapjespan en laat hem goed uitlekken.
Verdeel 1/3 van de saus over de bodem van een ovenschaal. Leg hier een laag lasagnevellen op. Verdeel hier de kip met ricotta over en doe hier weer een laag lasagnebladen over. Verdeel hier ¼ van de saus en de spinazie hierover. Doe hier de mozzarella en parmezaanse kaas over. Doe er nog een laag lasagnevellen op en doe hier de rest van de saus op en eventueel de ¼ cup parmezaanse kaas.
Bak 35-40 minuten in de oven en laat daarna nog 5 minuten staan.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: