zaterdag 23 februari 2013

risotto met kip en geroosterde pompoen

Deze week weer eens een nieuwe risotto gemaakt en hij was heerlijk en voor herhaling vatbaar vandaar het recept.

risotto met kip en geroosterde pompoen
1 pompoen, in blokjes
2 eetlepels olijfolie
½ theelepel komijnpoeder
5 handjes risottorijst
1 ui, fijngesnipperd
2 kipbraadlapjes, in reepjes of blokjes
witte wijn
700 ml kippenbouillon
mascarpone

Verwarm de oven op 200 graden.
Meng de pompoenblokjes met een eetlepel olijfolie en komijnpoeder en verdeel dit over een bakplaat of een ovenschaal. Zet de pompoen 20 minuten in de oven en kijk hoe het er dan uit ziet. Mijn pompoen was iets aan de donkere kant, maar wel heerlijk.
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak hierin de kip aan. Voeg na 5 minuten de ui toe en bake deze nog 5 minuten mee op een middelmatig vuur. Voeg nu de rijst toe en bak deze een minuut mee. Doe er nu een glas witte wijn bij en roer goed. Als de wijn is verdampt voeg je schep na schep de bouillon toe en laat deze telkens opnemen door de rijst. Voeg na 10 minuten de pompoen toe. Ga door met de bouillon tot de rijst gaar is. Haal de pan van het vuur en roer er een flinke schep mascarpone door. Voeg naar smaak zout en peper toe.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: