aardappelgratin
Dit is een recept van de kleine franse keuken van Rachel Khoo en heerlijk. Zeker als je eters hebt die geen kaas lusten, kun je hem toch maken. Het is het eerste recept dat ik van haar probeer en dit is al heerlijk.
aardappelgratin
500 gram aardappels
150 ml slagroom
150 ml melk
1 theelepel mosterd
snuf nootmuskaat
1 laurierblaadje
½ theelepel zout
peper
boter
1 teentje knoflook
Verwarm de oven op 200 graden celsius
Schil de aardappels en snij ze in plakjes van zo'n 3 mm. Doe ze in een pan en doe de rest van de ingredienten erbij min de knoflook en boter. Breng alles aan de kook en laat dit 10 minuten zachtjes koken. Snij de knoflookteen door de helft en ga met een helft over de hele ovenschaal. Ik heb de tweede keer dat ik hem maakte. De knoflook daarna fijn gesneden en aan de aardappels toegevoegd in de pan. Erg lekker! Beboter de ovenschaal en doe de inhoud van de pan erin. Verdeel alles en zet de ovenschaal 35-40 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
aardappelgratin
500 gram aardappels
150 ml slagroom
150 ml melk
1 theelepel mosterd
snuf nootmuskaat
1 laurierblaadje
½ theelepel zout
peper
boter
1 teentje knoflook
Verwarm de oven op 200 graden celsius
Schil de aardappels en snij ze in plakjes van zo'n 3 mm. Doe ze in een pan en doe de rest van de ingredienten erbij min de knoflook en boter. Breng alles aan de kook en laat dit 10 minuten zachtjes koken. Snij de knoflookteen door de helft en ga met een helft over de hele ovenschaal. Ik heb de tweede keer dat ik hem maakte. De knoflook daarna fijn gesneden en aan de aardappels toegevoegd in de pan. Erg lekker! Beboter de ovenschaal en doe de inhoud van de pan erin. Verdeel alles en zet de ovenschaal 35-40 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Reacties