vrijdag 22 maart 2013

courgettestoof

Ik had allemaal heerlijke kleine courgettes in de groente tas en die vindt John ook lekker. Nu zou ik ratatouille maken, maar doordat ik een vegetarische curry zo goed verkocht had, had ik alle aubergine nodig in de curry, dus moest het iets anders worden en dat was een courgettestoof.

courgettestoof
3 kleine courgettes
1 ui
1 teentje knoflook
een theelepel ras el hanout
glas wijn
peper en zout
olijfolie

Snij de ui in dunne halve ringen en de knoflook in dunne plakjes. Verwarm de olie in een hapjespan of braadpan en laat de uien en knoflook op een heel laag vuur zacht worden. Snij de courgette in plakjes van 3-5 mm en bak deze op een iets hoger vuur mee. Voeg de ras el hanout toe en laat dit kort meebakken. Voeg de wijn toe en doe de deksel op de pan en laat het 15 minuten zachtjes stoven of totdat de courtgette zacht. Breng op smaak met zout en peper.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: